Tävlingsupplägg

Svaneholm Open – ATP Champions Tour är en unik tennisturnering mellan några av de största tennisnationerna i historien: Sverige, USA, Frankrike och en kombination av Australien och Kroatien.

Teams

Laguttagningen

Svaneholm Open – ATP Champions Tour spelas som en unik turnering mellan några av de största tennisnationerna i historien; Sverige, USA, Frankrike och en kombination av Australien och Kroatien.

Varje lag består av 2 spelare som tidigare har varit världsetta i tennis eller Grand Slam turneringsvinnare. I några fall kan det även finnas wildcards.

Svaneholm Open spelformat

Svaneholm Open – ATP Champions Tour kommer att bestå av 4 lag som tävlar i en utslagturnering med 2 spelare i varje lag.

Varje omgång består av 2 singelmatcher och 1 dubbelmatch. Singelmatcherna kommer att spelas i 2 set med ett Champions tiebreak (först till 10) om det är oavgjort efter 2 set. Dubbelmatchen spelas i 1 set och om det blir 6-6 avgörs matchen med ett Champions tiebreak (först till 6).

Spelsystem.

Vinnarna i varje match får 1 poäng till sitt lag och det lag som får 2 poäng går vidare till final. Finalen avgörs på samma sätt.

Poängberäkning

Varje matchvinst är värt en poäng. Lag med minst 2 poäng går till finalen.

Hur man vinner Svaneholm Open Champions Tour

De två finallagen kommer att mötas i två singelmatcher och en dubbelmatch. Varje match i finalen är värt en poäng. Först för att få två poäng blir det vinnande laget.

Centercourt

Centercourten på Svaneholms slott som är döpt efter en av våra största stjärnor, Mats Wilander Court.