Spelare

Spelare från fyra legendariska tennisnationer kommer att kämpa mot varandra för att vinna trofén till sitt land.

TEAM SWEDEN

Född 22 augusti 1964

Mats Wilander

Mats Wilander är tidigare svensk världsetta i tennis. Han har vunnit 7 Grand Slamtitlar mellan 1982 och 1988 (3 French Open, 3 Australien Open och en US Open). Han har dessutom vunnit Wimbledon i dubbel.

Läs mer
Född 23 March 1972

Jonas Björkman

Jonas Björkman rankades som bäst som nummer fyra i singel, men blev världsetta i dubbel 2001. Som just dubbelspelare är han en av de mest framgångsrika svenskarna genom tiderna.

Läs mer

TEAM USA

Född 16 februari 1959

John McEnroe

John McEnroe anses av många som den största spelaren genom tiderna med 7 singel och 10 dubbeltitlar i Grand Slam. Han låg etta på världrankingen i totalt 170 veckor. Han är lika känd för sina konstslag och otroliga volleyteknik som han är för sitt hetsiga temperament som ofta gjorde att han kom i konfrontation med både domare och andra potentater inom tennisen.

Läs mer
Född 1 juli 1966

Patrick McEnroe

Han var världstrea i dubbel, 28:a i singel och har totalt 17 ATP-titlar på meritlistan.

Det visar på en mycket framgångsrik karriär. Men hans resultat får sällan en riktigt rättvis bedömning. Orsak:  han jämförs ständigt med storebrorsan John.

Läs mer

TEAM FRANCE

Född 4 juli 1963

Henri Leconte

Henri Leconte gick till final i French Open 1988 och vann dubbeltiteln i French Open 1984. Han var dessutom med och spelade hem Davis Cup till Frankrike 1991. Som bäst var han rankad nummer 5 i världen.

Läs mer

Cédric Pioline

Cédric Pioline var som bäst rankad nr 5 i världen (år 2000). Han vann Davis Cup två gånger för sitt Frankrike, men lyckades aldrig vinna en Grand Slam-titel.

Han nådde dock finalen i US Open 1993 och i Wimbledon 1997. Vid båda tillfällen fick han se sig slagen av Pete Sampras.

Läs mer

TEAM WORLD

Född 13 sep 1971

Goran Ivanisevic

Goran Ivanisevic vann Wimbledon 2001 efter att ha besegrats i finalen 3 gånger tidigare. Han har totalt 22 singel- och 9 dubbeltitlar i ATP och var som bäst rankad tvåa i världen. Han var känd för sin otroliga serve.

Läs mer
Född 23 september 1965

Mark Woodforde

Woodforde är utan tvekan en av tennishistoriens mest framgångsrika dubbelspelare. Under många år bildade han par med landsmannen Todd Woodbridge.

Tre av Woodfordes fyra första dubbeltitlar togs dock tillsammans med John McEnroe.

Mark Woodforde tog sammanlagt 67 dubbeltitlar varav tolv i Grand Slam. Han har ett OS-guld, ett OS-silver och en Davis Cup-titel på meritlistan.

Läs mer