Svaneholm slott

Svaneholm Open spelas på det vackra Svaneholms slott som är ett av regionens mest intressanta slott.

Historia

Svaneholms slott är beläget på en holme ute i Svaneholmssjön som ligger i Skurups kommun 25 minuter öster om Sveriges tredje största stad Malmö.

Svaneholms slott började byggas år 1530 och idag finns här en av regionens mer intressanta slottsanläggningar.

Det gotiska renässansslottets första ägare heter Mourids Jepsen Sparre, och slottet var i Sparresläktens ägo under lång tid. I början av 1800-talet tog dock slottet över Rutger Macklean – friherre, politiker och militär.

Skurup

Skurup ligger i Öresundsregionen där Sverige och Danmark knytts ihop med Öresundsbron i  en växande region med välutvecklad infrastruktur. Omkring 3,6 miljoner människor bor i regionen och 20 miljoner är bara en timmes flygning borta.

Platsen att vara på

Intim och mysig, men ändå nära till allt. Vidsträckta sandstränder, fantastisk natur, rik kulinarisk tradition, historiska sevärdheter, närhet till två internationella flygplatser där du når ett dussin länder på bara en timmes flygtid.

Svaneholms slott i Skurup har varit bebodd av flera historiskt signifikanta människor genom åren. Det sägs bland annat att Fredrik II i Danmark stöter på slottet, på jakt efter sin ungdomsälskling Anna Hardenberg.

Man kan argumentera för att den forntida adelsriden över Svaneholms gård var lika med att spruta publiken med champagne efter en seger.

Skurup är platsen man ska vara på

Snabbt och lätt att ta sig dit.

Från Köpenhamns internationella flygplats till hjärtat av Skurup tar det bara cirka 30 minuter med tåg eller bil. Köpenhamns internationella flygplats har direkt inflöden från mer än 120 destinationer.

Ännu närmre,  bara 10 minuter med bil, hittar du Malmö International Airport.