ATP Champions Tour samlar många av de största tennisstjärnorna genom tiderna, till nostalgiska, underhållande, och prestigefyllda tävlingar, runt om i världen.

John McEnroe och Bjorn Borg – två av de mest ikoniska idrottsmännen i världen – njöt av en rivalitet som överträffade sporten. Under 2008, nästan tre decennier efter deras sista Wimbledonfinal, möttes man tre gånger på ATP Champions Tour i underhållande matcher som påminde om storhetstiden.

Sedan dess har många av världens mest populära mästare förnyat sina ikoniska rivaliteter på ATP Champions Tour.

Oavsett om det har varit Andy Roddick och Juan Carlos Ferrero som återupplivade sin US Open-final från 2003 eller australiensaren Pat Cash och vår svenska världsetta Mats Wilander som återupprepar sina många tuffa möten eller varför inte  den tidigare världsettan och sexfaldiga Grand Slam-mästaren Stefan Edberg så har det spelats fantastisk och nostalgisk tennis på mycket hög nivå.

De senaste åren har Stefan Edberg, tidigare världetta och 6-faldig Grand Slam vinnare, Marat Safin som vann US open 2000 och Davis Cup hjältarna James Blake och Mardy Fish alla debuterat på Champions Tour.

Det är ingen tvekan om att tekniken och vinnarinstinkten fortfarande är där. Samtliga spelare på ATP Champions Tour är enormt motiverade och har samma känsla som under sin ATP World Tour karriär. Idag har man dessutom en mognad och en större förståelse för åskådare, media och sponsorer vilket skapar en interaktion på ett sätt som aldrig förr. De skrattar och umgås med fans, hänger med sponsorer och öppnar sig för media.

Vem får spela?

Endast spelare som har avslutat sin aktiva karriär på ATP World Tour och som uppfyller något av följande villkor är behörig att tävla på ATP Champions Tour:

  • Man ska ha varit världsetta under sin karriär eller;

  • Ha varit i final på en Grand Slam Turnering eller;

  • Ha varit singelspelare i ett vinnande Davis Cup lag.

Varje turnering kan också erbjuda två spelare efter eget val ett Wild Card.

Vinnare från alla generationer

Sammantaget levererar ATP Champions Tour mer än någon annan tennisturné. Spelare i ATP Champions Tour måste vara en tidigare världsetta eller en Grand Slam finalist eller en Davis Cup singel vinnare.

100

Grand Slam titles

19

World number ones

42

Top ten players